Ukraina vedtar kryptolov for å gjøre Bitcoin lovlig

Krypto i dag | 11/09/2021

Ukraina er i ferd med å legalisere bitcoin og andre kryptovalutaer. Parlamentet vedtok nylig en ny lov om digitale eiendeler.

Lovforslaget venter fortsatt på president Volodymyr Zelenskys underskrift.

Det er ment at loven skal gi større beskyttelse for både private og institusjonelle investorer mot bedrageri. Flere innbyggere vil investere i Bitcoin om kryptovalutaen ble lovlig.

Kryptovaluta anerkjennes av flere

Ukraina er ett av flere land som annerkjenner kryptovaluta og store selskaper som har begynt å godta kryptovaluta som betalingsmiddel. Tidligere meldte El Salvador at de skal innføre Bitcoin som betalingsmiddel, og en betalingsløsning har gjort det mulig enkelt å akseptere kryptovaluta for butikker i Sveits.

Tidligere har ukrainerne fått blandede signaler fra myndighetene angående kryptovaluta. Det har vært fritt fram for investorer å investere i kryptovaluta via kryptobørser. Men samtidig ble selskaper som hadde med kryptovaluta å gjøre, inkludert kryptobørser, blitt sett på med mistenkelighet.

Loven vil gi en større regulatorisk klarhet angående kryptovaluta. Samtidig tar Ukraina en annen retning enn El Salvador som innførte Bitcoin som gyldig betalingsmiddel. I Ukraina vil det fortsatt være fiat valutaen ukrainske hryvnia som er det gyldige betalingsmiddelet i landet.

Hovedunkter:

  • Ukraina vedtar lov on digitale eiendeler for å gjøre kryptovaluta lovelig.
  • Loven skal gi beskyttelse mot bedrageri for investorer.
  • Loven vil gjøre det lovlig å investere i kryptovaluta i landet.

Les mer: https://www.kitco.com/news/2021-09-09/Ukraine-passes-crypto-law-to-make-Bitcoin-legal.html