El Salador innfører bitcoin som betalingsmiddel.

Utfordringer når El Salvador skal innføre bitcoin som betalingsmiddel

Nyheter | 19/07/2021

Det har vekket stor interesse at El Salvador forrige måned gikk ut og proklamerte at bitcoin vil bli et gylding betalingsmiddel i landet. Spørsmålet som nå dukker opp er hvordan inbyggerne i landet vil kunne ta i bruk kryptovalutaen til dagligdags bruk.

Vil det for eksempel være mulig å sikre bitcoin i dagligdags bruk i landet, også i fattige lokalsmafunn?

El Salvador først ut med kryptovaluta som gyldig betalingsmiddel

El Salvador var første land ut med å erklære at bitcoin blir et gyldig betalingsmiddel. Landet ble med det den første nasjonen som vedtok en type kryptovaluta for dalglig bruk.

Lovgiverne i kongressen i den sentralamerikanske nasjonen vedtok i juni et lovforslag som vil tillate at bitcoin brukes til vanlige, daglige transaksjoner. Den digitale valutaen vil derfor kunne brukes til alt fra butikkinnkjøp til eiendomskjøp.

“Bitcoinloven er nettopp blitt godkjent av et kvalifisert flertall i den lovgivende forsamlingen.” Nayib Bukele, El Salvadors president.

Hovedvalutaen i El Salvador er amerikanske dollar. Det er fortsatt uklart hvordan landet planlegger å implementere bitcoin som en fungerende valuta.

Les mer: https://news.yahoo.com/el-salvador-first-country-approve-091655155.html

Utfordringer ved tekniske løsninger ved innføring av bitcoin som betalingsmiddel

El Salvadors befolkning er på 6,5 millioner mennesker. Det har aldri vært gjennomført innføring av bitcoin i en så stor skala tidligere. Det vil være katastrofalt hvis innbyggerne i landet misforsto bitcoin som helhet og bare så på det som en innføring av en ny finansiell teknologi, der du bare kan laste ned en app, og så er alt oppe og går.

Det er et behov for å forstå grunnleggende hvordan bitcoin fungerer. Så langt har salvadoranere bukt apper som Strike og Bitcoin Beach wallet. Dette fungerer utmerket ved små transaksjoner, men sikkerheten ved disse er ikke god nok hvis de blir brukt til sparing av større beløp.

Folk trenger enkle, utprøvde, løsninger når de skal ta vare på bitcoin. Hardware lommebøker er et godt alternativ, men disse kan bli for kostbare for mange salvadoranere. El Salvador er et fattig land, og prisene på disse ligger fra 70 dollar og oppover, noe som kan bli for dyrt for mange.

Hovedpunkter:

  • El Salvador er første land ut til å godkjenne bitcoin som et gyldig betalingsmiddel.
  • Innføring av bitcoin i en så stor skala som et dagligdags betalingsmiddel har ikke vært prøvd før.
  • Det stilles derfor spørsmål til hvordan dette kan gjennomføres på en sikker måte.

“En av de store utfordringene med innføring av bitcoin i fattigere regioner vil være å gjøre på riktig måte fra starten av. Folk må forstå hvor mye som står på spill og hvor viktig det er å ha sine egne nøkler.”

Les mer: https://bitcoinmagazine.com/culture/el-salvador-understand-bitcoin-network