Butikker i Sveits kan nå akseptere kryptovaluta gjennom ny betalingsløsning

Nyheter | 22/08/2021

Bitcoin Suiss og Wordline lanserer nå en betalingsløsning som gjør det mulig for 85000 utsalgssteder i Sveits å akseptere kryptovaluta som betalingsmiddel.

Worldline er en verdensledende aktør innen betalingsløsninger som opererer globalt. De tilbyr både tradisjonelle butikkterminaler og betalingsløsninger for ehandel.

Kan betale med Bitcoin og Ethereum

Og nå blir det altså mulig for alle utsalgssteder i Sveits som benytter Wordline’s betalingsterminaler eller ehandelsløsninger å akseptere kryptovalutaene Bitcoin og Ethereum i tillegg til tradisjonelle betalingsmåter. Det gjør at det å betale med kryptovaluta blir tilgjengelig for en stor andel butikker og deres kunder i Sveits.

Løsningen som blir lansert av Bitcoin Suiss og Wordline for kjøpmenn i Sveits gjør det mulig for dem å akseptere betalinger i kryptovaluta uten å ta volatilitetsrisiko. Kryptovalutaen blir straks vekslet til sveitsiske franc rett etter betalingstransaksjonen.

Bitcoin Suisse CEO Dr. Arthur Vayloyan la til:

“This is a historic milestone for crypto adoption in Switzerland and beyond.”

Hovedpunkter:

  • Det blir mulig for 85000 butikker i Sveits å akseptere kryptovaluta som betalingsmiddel.
  • Bitcoin Suiss og Wordline løsning gjør det enkelt for kjøpmenn å godta betalinger i kryptovaluta uten volatilitetsrisikoen som er forbundet med disse valutaene.
  • Kjøpmenn kan godta kryptovaluta både gjennom sin betalingsterminal og gjennom sin ehandelsløsning.

Denne betalingsløsningen som blir lansert for butikker i Sveits er kun en av mange løsninger som gjør det lettere for folk å betale med kryptovaluta. Tidligere har blandt anne El Salvador anerkjent Bitcoin som et gyldig betalingsmiddel i landet.

Les mer: https://www.bitcoinsuisse.com/news/worldline-and-bitcoin-suisse-launch-wl-crypto-payments-in-switzerland