tether

Hva skjer med tether?

Nyheter | 02/08/2021

Helt siden slutten mai har vi sett en merkelig utvikling i veksten på tether (USDT.) Eller rettere sagt, veksten har stoppet opp, og flatet helt ut.

Tether er en stablecoin, og det er den kryptovalutaen som er tredje størst i markedsverdi totaltsett. Når veksten helt har stoppet opp de siste månedene så er det derfor litt merkverdig.

Veksten i tether har stoppet opp, men USDC vokser fortsatt

Hvis vi sammenligner med den nest største stablecoin’en, USD Coin (USDC), så ser vi at veksten til USDC har fortsatt. Det er kun veksten til tether som har stoppet opp. Det at veksten helt har stoppet opp er også merkelig ettersom tether hadde en kraftig vekst fra 1. januar til 31. mai, og triplet markedsverdien i denne perioden.

Det at veksten har avtatt og flatet ut kan ikke skyldes at folk har rømt kryptovalutaen og hoppet over til andre, mer regulerte stablecoins. Forsyningen av valutaen har nemlig holdt seg stabil. Det er kun veksten som har flatet ut. Antallet har ikke sunket.

Kan det skyldes at nye investorer heller benytter en annen stablecoin enn tether? Det kan være at instituelle investorer heller ønsker å benytte en stablecoin som er mer regulert av offentlige instanser.

Hovedpunkter:

  • Den sterke veksten i tether har helt stoppet opp.
  • Det spekuleres i hva dette skyldes.
  • Veksten i stablecoin’en har flatet ut, men ikke sunket.

“Trading crypto implies a certain degree of comfort with risk. I guess nobody goes to the cashier’s window at the Bellagio and demands to see their audited balance statements, either.”

Les mer: https://www.coindesk.com/whats-going-on-with-tether