Vil Amazon gå tungt inn i krypto nå?

Nyheter | 11/08/2021

Kryptoambisjonene til Amazon er større enn de fleste tror. Og de har gått litt under radaren. Men nå begynner de å komme opp til overflaten.

Rykter sier Amazon vil begynne å akseptere kryptovaluta

Det har versert rykter i det siste om at Amazon vil begynne a akseptere forskjellige kryptovalutaer som betalingsmiddel. Det at e-handelsgiganten som er den femte mest ansette merkevaren i verden vil begynne å akseptere kryptovalutaer som en gyldig betalingsform vil bety mye for krypto sfæren.

Men kryptovaluta er ikke noe nytt for Amazon. Selskapet er allerede godt forankret i krypto. De har for alvor begynt å eksperimentere med krypto.

Begynner Amazon å akseptere kryptovaluta som betalingsmiddel vil dette bety betydelige summer i sparte kredittkortutgifter. Blokkjeden vil også kunne redusere antallet transaksjoner som i dag er forsøk på svindel.

Egen kryptovaluta

Men Amazon har allerede sin egen kryptvaluta. Den kalles AmazonCoins, og har eksistert i flere år. Per nå kan den kun benyttes til spill og apper under Amazon sin paraply, men den vil absolutt kunne rulles ut til hele Amazon sitt økosystem, som er massivt stort.

Amazon tilbyr hosting og nettverkstjenester gjennom Amazon Web Services (AWS), og mange bedrifter benytter deres tjenester. Det er også sånn at 25% av Ethereum noder i verden kjører på AWS.  Ethereum er den nest største kryptovalutaen i verden basert på markedsverdi. Men Ethereum er også så mye mer. Det at 25 % av Ethereum nodene i verden kjører på AWS underbygger derfor at Amazon allerede er solid inne i krypto.

Hovedpunkter:

  • Det verserer rykter om at Amazon snart vil akseptere flere kryptovalutaer som betalingsmiddel.
  • Amazon har allerede en egen kryptovaluta – AmazonCoins.
  • 25% av alle Ethereum kjører på AWS, Amazons egne hosting og nettvarkstjenester.

“All said, I believe Amazon will likely ease into accepting certain crypto payments for its retail web store before the end of 2021.”

Les mer: https://www.inc.com/tor-constantino/why-amazon-will-likely-make-a-massive-move-into-crypto.html