Lanserer aksjefond for å gjøre det enklere å handle kryptovaluta

Nyheter | 29/07/2021

ProFunds lanserer nå et aksjefond som skal gjøre det enklere å handle kryptovaluta for mannen i gata. Fondet lanseres som ett av flere alternativer for å gjøre det mulig å eksponere seg mot krypto uten å kjøpe kryptovaluta direkte.

Det er riktignok ikke et tradisjonelt aksjefond, men et fond som investerer i Bitcoin terminkontrakter. Fondet er satt opp med mål om å følge prisen til Bitcoin, før forvaltningskostnadene trekkes fra.

Selv om det har blitt mer og mer vanlig å handle kryptovaluta, er det fortsatt mange som synes det kan være skremmende. Et aksjefond er et instrument folk er mer komfortabel med, og er mer vant til å forholde seg til. På den måten kan fondet gjøre det mer aktuelt for flere å eksponere seg mot Bitcoin.

For en del folk og institusjoner kan det være mer aktuelt å gjøre investeringer gjennom en institusjon som er underlagt reguleringer, og aksjefondet som følger prisen på Bitcoin kan derfor være med å gjøre det mer aktuelt for flere å eksponere seg mot kryptovaluta som et investeringsobjekt.

ProFunds er et firma basert i Maryland i USA, og fondet er i utgangspunktet myntet på kunder der. Framtiden vil vise når vi eventuelt får noe lignende i Norge.

Hovedpunkter:

  • ProFunds lanserer aksjefond som følger Bitcion sin prisutvikling.
  • Fondet skal gjøre det mer aktuelt for flere å eksponere seg mot kryptovaluta som investeringsobjekt.
  • Fondet hevder å være det første i sitt slag.

“Compared to directly buying Bitcoin, which may involve opening a new account with an unregulated party, this ProFund offers investors the opportunity to gain exposure to Bitcoin through a form and investment method that tens of millions of investors are familiar with,” ProFunds Chief Executive Officer Michael Sapir said in a release.

Les mer: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-07-28/first-bitcoin-mutual-fund-btcfx-makes-it-easier-to-invest-in-largest-crypto